Skip to main content

Vertailutietokanta

 

Vertailutietokannan käyttöönotto

Vertailutietokanta on web-pohjainen eli palveluun kirjaudutaan internet-selaimessa käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Palvelu on käytettävissä heti kun kunta liittyy Kouluikkunaan ja hankkii lisenssin.

Toiminnallisuudet ja sisältö

Itse palvelussa vertailujen pääsisältöjä ovat visuaaliset power bi raportit sekä lukumuotoiset excel-raportit. Käyttäjä voi valita vertailuihin haluamansa verrokkikunnat, tunnusluvut sekä muut valinnat. Tunnuslukuja on monipuolisesti varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen eri teemoista, kuten talous, toiminta, toimintaympäristö, väestöennuste, laatu jne.

kustannuksia   vaka_kartta   excel_nakyma

Tietolähteet

Tietoja kootaan ja poimitaan useista eri lähteistä. Aineistoja päivitetään aina kun tietolähteistä on tuoreempia aineistoja saatavilla. Ulkopuolisten tietolähteiden lisäksi lisätietoja kerätään suoraan kunnista palvelun sähköisellä kyselylomakkeella.

lahteet

Neuvonta ja tuki

Palvelun käyttäjille on tarjolla asiakastuki vertailutietokannan käytössä sekä asiantuntemusta tietojen määritelmiin, laskentatapoihin, tietolähteisiin ym. liittyen. Palvelun ominaisuuksista ja sisällöistä järjestetään tarvittaessa myös koulutuksia. Lisäpalveluna on myös mahdollista tilata aineistojen syvempi ja tarkempi analyysi ja konsultointia